f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
TOP
Image Alt
Wandelend leren over de natuur

Wildsporen Workshop

Wildsporen Workshop

€30 / per persoon
(0 Reviews)

De wilde Veluwe

Wandelend over de Veluwe valt je opeens een pootafdruk in het zandige pad op, een 'prent'. Met wat fantasie lijkt het wat op een broodje hamburger, maar dan op zijn kant. Eén ding is duidelijk: hier heeft onlangs een dier gelopen! Was het een ree, een edelhert of misschien toch een wild zwijn? Je ziet geen bijhoeven, dus het zal geen wild zwijn zijn, of toch wel? Elke prent vertelt een onderdeel van een verhaal, maar naast afdrukken zijn er nog veel meer sporen. Want als je iets verder loopt, zie je een smal paadje door het bos lopen, een 'olifantenpaadje'. Welk dier, of welke dieren hebben dit gemaakt? Hoe vaak wordt dit gebruikt, en is dit uberhaupt nog in gebruik? Dit zijn slechts twee voorbeelden van sporen, maar er zijn er nog veel meer.
Wil jij antwoord kunnen geven op deze vragen? Wil jij meer meekrijgen van wat er om je heen leeft? Zodat als je zelf naar buiten gaat, je meer gaat zien en meer begrijpt van de dieren die er leven? Wil jij met al die stukjes informatie een heel verhaal ontrafelen? Dan is deze workshop wat voor jou!

 

Wat kan ik verwachten?

Gedurende de workshop trekken we het bos in en lopen we langs en door de heide waar we van alles gaan zien. In totaal wandelen we zo’n 4 uur waarbij we weer eindigen bij het startpunt.

Wat staat er op het programma?

 • Leer het onderscheid tussen simpelweg ‘kijken’ en echt ‘zien’ in de natuur.
 • Verschillende sporen herkennen, van prenten tot wildwissels en nog veel meer.
 • Lekker buiten zijn in een prachtige omgeving.
 • Inzicht krijgen in het leven van wild op de Veluwe.
 • In het bos of op de hei genieten van Fika, het Zweedse principe om even tijd te nemen voor iets lekkers met een bak thee of koffie erbij.

Kom mee op dit avontuur en je gaat naar huis met een compleet nieuw beeld van de natuur!

Wanneer, en waar moet ik zijn?

 • De Wildsporen Workshop vindt plaats op zondag 14 juli, 2024.
 • We starten om 9:00uur en de workshop zal rond 13:00 afgerond worden.
 • We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats aan de Gortelseweg, tegenover Kamp Buitendoor bij Epe.

 

Er komt deze keer één hond mee, een dwergkees Ozzy. Andere honden zijn zeer welkom op de speciale Wildsporen Workshop met honden die later dit jaar plaats gaan vinden.

Direct boeken

Heb jij je keuze al gemaakt en wil jij absoluut mee op dit avontuur?
Boek hieronder direct jouw avontuur!

 

Overzicht

 • Vertrektijd
  9:00
 • Eindtijd
  13:00
 • Kledingadvies
  Comfortabel, licht, kan tegen een stootje, bestand tegen regen, goede wandelschoenen. Camera en verrekijker zijn optioneel.

Locatie van het avontuur

Route vanuit Nunspeet: A28 afslag 15 richting Epe. Na 3,5 km maakt de provinciale weg er een scherpe bocht naar links, gemarkeerd met witte borden met rode pijlen. Dan na 200 meter rechtsaf. Dit is de Gortelseweg (zandpad met betonnen fietspad). Route vanuit Epe: A50 afslag 27 richting Epe. Deze weg (N309) richting Nunspeet blijven volgen. Zodra u bij een rotonde de N795 inrijdt op uw kilometerteller kijken. Vanaf hier is het nog precies 3,1 km. Dan linksaf, de Gortelseweg (zandpad met betonnen fietspad) in.

Ervaringen

Dit is wat eerdere deelnemers over het avontuur te zeggen hadden:

0.0
Rating 0
Ontvangst 0
Kennis gids(en) 0

Deel je ervaring

You don't have permission to register