f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
TOP
Image Alt
Wandelend leren over zwaluwen en gierzwaluwen

Zwaluwwandeling

Zwaluwwandeling

€17.5 / per persoon
(0 Reviews)

De lente is er weer, en dat betekend: de zwaluwen en gierzwaluwen zijn weer in Nederland! Deze geweldige vogels broeden onder andere in Nederland en verblijven de rest van het jaar in Afrika. Hoe gaaf is het dat deze dieren zulke enorme afstanden afleggen? En hoe gaaf is het dat zij ook nog eens steeds terugkeren naar dezelfde nestlocaties als die zij het voorgaande jaar gebruikte?
Kom mee op deze wandeling en leer meer over de verschillende zwaluwen en gierzwaluwen die hier broeden. Hoe zij leven, wat ze eten, waar ze verblijven en hoe je deze prachtige dieren kunt helpen. We gaan nestlocaties bekijken, vogels zien en als we geluk hebben zelfs hele zwermen oeverzwaluwen tegen komen! 

Waar?

We verzamelen om 10:00 op de parkeerplaats bij de kruising Horloseweg-Groot Horloo en wandelen van daar uit een stuk door het Crescentpark in Harderwijk. Aan het eind van de ronde komen we weer terug bij de parkeerplaats.

Wanneer?

12 juni 2022

Bij slecht weer:

Zwaluwen zijn weinig actief bij slecht weer (hevige regen, windkracht >4 en/ of temperaturen onder de 8 graden). Omdat ik jullie wel een leuke wandeling MET zwaluwen wil bieden, gaat de excursie bij slecht weer niet door. Deze kan dan uiteraard gemakkelijk omgeboekt worden naar een andere datum of tijdstip.

 • Vertrektijd
  10:00
 • Inbegrepen
  Activiteiten
  Persoonlijke gids
 • Niet inbegrepen
  Annuleringsverzekering
  Diner
  Heen-en-terugreis
  Kampeermaterialen
  Lunch
  Ontbijt
  Overnachtingen
  Reisverzekering
  Vervoer naar activiteiten

Locatie van het avontuur

Groot Horloo ligt vlak langs de A28 bij Harderwijk. Pak vanaf de A28 afslag 11 Harderwijk-Zuid en rij langs de benzinepomp de Buitenbrinkweg op, rij deze zo'n 1,5km door en ga links de Horster-Zoomweg op, hou daar direct links aan en rijde Horster-Engweg op. Rij deze door tot het einde en je bent bij de parkeerplaats van Groot Horloo. Vanuit Harderwijk ga je vanaf de Kolbaanweg de Julianalaan op, deze gaat over in de Fokko Kortlanglaan en vervolgens in de Horloseweg die uitkomt bij Groot Horloo. Vanuit Ermelo kun je de Horsterweg pakken, rij deze door tot de Buitenbrinkweg en ga die in. Neem de eerste afslag, de Horster-Zoomweg en houd direct links aan de Horster-Engweg op. Rij deze door en houd rechts aan en je bent bij de parkeerplaats van Groot Horloo.

Ervaringen

Dit is wat eerdere deelnemers over het avontuur te zeggen hadden:

0.0
Rating 0
Ontvangst 0
Kennis gids(en) 0

Deel je ervaring

You don't have permission to register